Відділ освіти Балаклійської міської ради


Безпечні весняні канікули!

Holidays 127 березня – 2 квітня 2023 року

БЕРЕЖИ СЕБЕ!

1. Не відвідуй лісові масиви, лісові насадження (лісопосадки), водні об’єкти (річки, ставки, озера), уникай місць, які сильно захаращені сухою рослинністю, навіть  у центрі міста. Там можуть знаходиться вибухонебезпечні предмети. Будь пильним та обережним. Завжди уважно дивись собі під ноги. 

2. Не чіпай невідомі тобі предмети. При виявленні вибухонебезпечних предметів, повідом дорослих.

3. При звуках повітряної тривоги – слідкуй до найближчого укриття.

4. Постійно дотримуйся правил дорожнього руху. Ніколи не порушуй їх, це небезпечно для життя. Переходь вулицю тільки у відведених місцях. Будь обережним при переході   залізничних колій. Не влаштовуй ігри на проїжджій частині вулиці. Правильно користуйся міським транспортом.

5. Не грайся сірниками та іншими легкозаймистими предметами. Будь обережний з газом. Не вмикай його без дозволу батьків та без потреби.

6. Будь обережний з електроприладами. Не вмикай їх без дорослих. Не торкайся оголених проводів. Виходячи з дому, перевіряй, щоб усі електропобутові прилади були відключені.

7. Виконуй правила протипожежної безпеки. Не грай з вогнем. Не розпалюй багаття.

8. Не чіпай бездомних кішок та собак. Спілкування з ними призводить до нещасних випадків.

Любий учень, дбай про своє здоров’я та життя! 

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

  1. Не залишайте дітей без догляду. Знайте, де і з ким бувають Ваші діти, чим вони займаються, з ким спілкуються.
  2. Відпускаючи дитину на прогулянку, нагадуйте їй про правила дорожнього руху, про правила поведінки в громадських місцях.
  3. Постійно нагадуйте про правила власної безпеки, алгоритму дій у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога».

 

 

Обласна виставка-конкурс писанкарства «Українська великодня писанка»

      pusanka 2023 07-17 квітня 2023 року на базі Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» відбудеться обласна виставка-конкурс писанкарства «Українська великодня писанка» в дистанційному форматі.
          До участі у заході запрошуються учні та вихованці закладів освіти Харківської області.
      Для участі в виставці-конкурсі необхідно до 06 квітня 2023 року виконати електронну реєстрацію кожної роботи за посиланням: 
https://forms.gle/PstX9QCUoC1XZK4G6
 Інформаційно-методичні рекомендації проведення виставки-конкурсу:
https://firstpalace.kh.ua/wp-content/uploads/2023/03/lyst-kz-hopdyut_ukrayinska_velykodnya_pysanka-2023.pdf

 

XVІ  Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «МОЇ ПРАВА: разом до перемоги» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення за участі Української молодіжної правничої асамблеї, Благодійного фонду «Об’єднання світових культур», Української асоціації  підтримки творчої молоді запрошують учнів закладів загальної середньої освіти України віком до 18 років взяти учать XVІ Всеукраїнському конкурсі шкільних малюнків «МОЇ ПРАВА: разом до перемоги» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

В цьому році Конкурс направлений на привернення уваги  до порушених правах  українських дітей, що постраждали від російської широкомасштабної збройної агресії проти України.

Номінації:

  • Молодша група.
  • Середня група.
  • Старша група.
  • спеціальна номінація «Слава українським Героям». Малюнок має відображати право на життя та його захист українськими героями – військовими, медиками, рятувальниками тощо.
  • спеціальна номінація «24 лютого… Україна в боротьбі». Малюнок має відображати права дитини, порушені внаслідок російської широкомасштабної збройної агресії проти України, та/або участь дітей у відновленні цих порушених прав. Співорганізатором даної номінації виступає: Миколаївська обласна організація лідерів молодіжного самоврядування «Молодь – майбутнє нації».

спеціальна номінація «Україна в кордонах 1991 року». До участі у даній номінації запрошується діти, що перебувають на тимчасово окупованій території України. З міркувань безпеки дитини та членів її сім'ї, при оголошені переможця у даній номінації Всеукраїнський організаційний комітет зобов’язується не оприлюднювати  персональні дані дитини, а зазначити тільки область чи населений пункт.

спеціальна номінація «Погляд  української діаспори». До участі у даній номінації запрошуються діти, що проживають за межами України.

 
  • спеціальна номінація «Захист прав дітей на Донеччині». До участі у даній номінації запрошується діти, що проживають на територіях зазначених областей, підконтрольних українській владі. Співорганізатором даної номінації виступають: ВПО Хаб Донецької області, Комунальний заклад «Донецький обласний центр соціально – психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями», Молодіжний центр м. Курахове «380 volt».
  • спеціальна номінація «Незламна нація». До участі у даній номінації запрошується діти, що постійно чи тимчасово проживають на території м. Києва. Співорганізатором даної номінації виступає: Департамент молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).
  • спеціальна номінація «Україна – багатонаціональна держава». Тематика малюнку має відповідати назві даної номінації.
  • спеціальна номінація «Соціальні права та свободи». Тематика малюнку має відповідати назві даної номінації.

До молодшої групи відносяться діти, віком від 6 до 10 років; до середньої групи – від 11 до 14 років; до старшої групи - від 15 до 18 років (станом на 01 червня 2023 року).

Для участі у Конкурсі необхідно до 1 травня 2023 року надіслати конкурсну роботу (малюнок) разом з заявкою в електронному варіанті (у відсканованому форматі, JPEG), на електрону адресу Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript (обов’язково зазначити в темі – «Мої права»).

До конкурсної роботи обов’язково подається заявка у довільній формі в форматі WORD (із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові конкурсанта, дати народження, контактного телефону, електронної адреси, місця проживання, контактної інформації законних представників, повної назви закладу загальної середньої освіти, назви номінації, назви конкурсної роботи). Будь-яке офіційне оформлення (засвідчення печаткою чи подання заявки на бланку навчального закладу) не вимагається.

Переможці Конкурсу отримають відзнаки та цінні подарунки.

Контактні дані Всеукраїнського організаційного комітету – uccplec@gmail.com, https://www.facebook.com/UkrainianCoordinationCenter, голова організаційного комітету - Сошников Антон Олександрович.

#МоїПрава2023

 

NMT 202323 лютого під час брифінгу Сергія Шкарлета, Міністра освіти і науки України, було представлено модель вступу, яка дасть змогу забезпечити організацію і проведення вступної кампанії у 2023 році. 

Як зазначив Сергій Шкарлет, це – спільне напрацювання Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України, Українського центру оцінювання якості освіти, а також активних представників батьківської й освітянської спільнот.    

Для вступу на бакалаврський (магістерський – для медицини) рівень вищої освіти цього річ абітурієнтам потрібно буде пройти національний мультипредметний тест (НМТ). Минулого року вступникам було запропоновано скласти лише обов’язкові предмети. Цього річ інструмент оцінювання доопрацьовано.

НМТ міститиме три блоки завдань, два з яких – обов’язкові, а третій – на вибір вступника. Обов’язкові навчальні предмети – українська мова й математика, а на вибір – історія України, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія та фізика. Предмет, тестування з якого вступник бажатиме пройти на вибір, він зазначатиме під час реєстрації для участі в НМТ. 

Із міркувань безпеки ухвалено таке рішення: НМТ проходитиме в один день. Тестування триватиме 180 хвилин, отже, на кожний блок відведено по 60 хвилин. Зауважимо, що учасники зможуть самостійно розподіляти свій час, тож ті з них, хто швидше виконає завдання з української мови або математики, зможе довше попрацювати над блоком з предмета на вибір.

Після завершення виконання всіх завдань НМТ кожен учасник отримає інформацію про кількість тестових балів за кожний блок. Для конкурсного відбору будуть використовувати результати виконання кожного блоку, переведені в шкалу 100–200 балів. Таблиці переведення Міністерство освіти і науки затвердить завчасно. Отже, одразу після тестування учасник знатиме не тільки кількість набраних ним тестових балів, а й зорієнтується в тому, якими є його результати для вступу. Для всіх спеціальностей буде встановлено коефіцієнти до результатів кожного блоку НМТ. Інформація про значення цих коефіцієнтів міститиметься в Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році. Цей документ буде затверджено невдовзі. Для отримання результату за шкалою 100-200 балів з кожного блоку НМТ потрібно набрати не менше 10% від загальної кількості тестових балів.

 


Страница 10 из 39
Головна