Відділ освіти Балаклійської міської ради

Серпнева педагогічна конференція Балаклійської міської ради

      serp konf 2021 Сьогодні 30 серпня 2021 року у Балаклійському Будинку культури відбулася перша серпнева педагогічна конференція працівників закладів освіти Балаклійської територіальної громади «Тенденції розвитку сучасної освіти: готовність до нового 2021/2022 навчального року».

            У заході взяли участь Балаклійський міський голова Іван СТОЛБОВИЙ, начальник управління Державної служби якості освіти у Харківській області Світлана ВОЛЬЯНСЬКА, секретар Балаклійської міської ради Оксана БОНДАР, заступник Балаклійського міського голови Лариса БЛУДОВА, старости старостинських округів Балаклійської міської ради, керівники відділів та управлінь Балаклійської міської ради, організацій, керівники закладів освіти та педагогічні працівники.

            Сучасна освіта в усьому світі розглядається як важливий чинник становлення та розвитку особистості. Основними її пріоритетами є надання якісних освітніх послуг та створення безпечного освітнього середовища.

           «Ми маємо на меті окреслити стратегічні пріоритети розвитку освіти Балаклійської територіальної громади, шляхи її реалізації, конкретизувати завдання для керівників закладів освіти, кожної категорії педагогічних працівників на новий навчальний рік», - наголосила у своєму виступі начальник відділу освіти Балаклійської міської ради Світлана ШВІД. У своїй доповіді вона проаналізувала роботу освітньої галузі за минулий рік та зупинилась на викликах сьогодення і визначила завдання з організації якісного освітнього процесу у 2021/2022 навчальному році.

  Балаклійський міський голова Іван СТОЛБОВИЙ привітав учасників конференції, націлив педагогічні колективи на плідну працю та досягнення високих результатів у новому навчальному році, а це покращення результативності освітнього процесу, забезпечення участі учнів в олімпіадах, творчих конкурсах. У своєму виступі голова зазначив, що кожному педагогу є над чим задуматись та над чим працювати. Наголосив на створення безпечного закладу освіти, закликав педагогічний загал до проведення вакцинації, що дасть змогу закладам освіти працювати в очному форматі. «Балаклійська територіальна громада – є самодостатньою і обов’язок кожного працювати на благо громади», - відзначив голова.

У ході конференції представлено 4-х педагогічних працівників, які з першого вересня вперше стануть на педагогічну ниву: КОВАЛІВСЬКА Анастасія, учитель математики Балаклійського ліцею, КОТЕЛЕВЕЦЬ Марина, учитель початкових класів Бригадирівського ліцею, ВОЛКОВА Наталія, учитель музичного мистецтва Бригадирівського ліцею, СОЛОЛЄВА Галина, учитель трудового навчання Протопопівської гімназії.

З метою створення належних умов для отримання якісної освіти у громаді проводяться заходи з оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти. Під час конференції керівникам 5-ти закладів освіти вручено сертифікати на сучасне обладнання для кабінетів природничо-математичних предметів та інформатики: Балаклійський ліцей № 3 (кабінет біології), Балаклійський ліцей № 5 (кабінет фізики), Волохово-Ярський ліцей ( кабінет інформатики), Асіївська гімназія (кабінет інформатики), Чепільська гімназія (кабінет інформатики).

Грамотами відділу освіти та грошовими преміями Балаклійської міської організації профспілки працівників освіти і науки України за впровадження інноваційної діяльності нагороджено Балаклійський ДНЗ № 2, Балаклійський ліцей № 1 ім. О.А.Тризни, Балаклійський ліцей № 2, Балаклійський ліцей № 3, Балаклійський ліцей № 4, Балаклійський ліцей № 5, Вербівський ліцей, Бригадирівський ліцей, Яковенківську гімназію.

Основні завдання виборних профспілкових органів в умовах реформування освіти висвітлила у своєму виступі голова Балаклійської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Тетяна РИБАЛКА.

Освітянський захід дав старт педагогічній спільності Балаклійської територіальної громади для нових відкриттів, звершень та здобутків в освітньому просторі та новому 2021/2022 навчальному році.

 
Головна Новини Серпнева педагогічна конференція Балаклійської міської ради