Відділ освіти Балаклійської міської ради

Громадянська освіта в дії

gromad osvita 2021Навчати активному громадянству можна і треба не лише на уроках і не лише за підручникамипереконані учасники проекту «Горна державності. Громадянська освіта для молоді через історію ремесел», учні Балаклійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2, які взяли участь у проекті.

Проект було реалізовано Громадською організацією «Не святі горшки ліплять»    (м. Тернопіль) у партнерстві з Регіональним благодійним фондом «Резонанс» (м. Львів), Червоноградським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Червоноград) за підтримки Українського культурного фонду та об’єднав команди старшокласників з Червонограда (Львівщина), Гусятина (Тернопілля), Вижниці (Чернівеччина), Опішні (Полтавщина) та Балаклії (Харківщина).

Проект тривав з лютого по червень. Команди зустрічалися он-лайн, виконували домашні завдання, заглибилися в історію своїх населених пунктів, історію гончарства, спланували адвокаційну кампанію з проблем місцевої громади..  Цікавою та пізнавальною була локальна презентація в Балаклійському краєзнавчому музеї. Учасники змогли дізнатися про особливості традиційних технік гончарства на Слобожанщині та побачити відеофрагменти з їх відтворення за допомогою харківського гончара Андрія Панаріна.

Фінальним заходом проекту став фестиваль «Горна державності» у Червонограді 26-27 червня. Учасники презентували свою роботу, отримали подарунки та подяки. 

 
Головна Новини Громадянська освіта в дії