Відділ освіти Балаклійської міської ради

До 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС

chornobel 2021      26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Під час експерименту на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу. Вітер поніс на північний захід небезпечні радіоактивні ізотопи, які осідали на землю, проникали у воду. За числом потерпілих від аварії Україна займає перше місце серед інших країн. Потужний циклон проніс радіоактивні речовини територіями Білорусі, Росії, Литви, Латвії, Польщі, Швеції, Норвегії, Австрії, Фінляндії, Великої Британії, а пізніше – Німеччини, Нідерландів, Бельгії.

       Катастрофа на атомній електростанції перетворила місто Прип'ять і 30 км поліських лісів, на зону відчуження. Покинуту і небезпечну, на сотні років. Близько 116 000 людей отримали статус переселенців і більше 6 000 – ліквідаторів. Ми стали свідками не тільки всесвітньої трагедії, а й безмежної мужності, жаги до життя багатьох тисяч наших земляків.

        З нагоди відзначення 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС в закладах освіти громади в онлайн  режимі було проведено:

-          години спілкування «Дзвони Чорнобиля стогоном будять, щоб від нещастя весь світ вберегти!», «Ніч, що змінила світ», «Чорнобиль…»;

-          бесіди з історії аварії на Чорнобильській АЕС за участі учасників ліквідації аварії  «Чорні крила біди»;

-          зустріч з  ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС Громом Олександром Володимировичем (Балаклійський ліцей);

-          засідання  ради старшокласників «Захистимо природу»;

-          читацький марафон «Чорнобиль… Трагедія...Пам’ять…»;

-          віртуальна  подорож "Чорнобиль - живий плач мертвої зони»;

-          виставка - конкурс малюнків «Чорнобиль: трагедія, відображена в дитячих малюнках»;

-          участь в  обласної виставці дитячих творчих робіт «Чорнобиль – довгий слід трагедії»;

-          участь в обласному конкурсі короткометражних відеофільмів «Чорнобиль. Як це було»;

-          покладання  квітів до пам’ятного Знака  «І мертвим, і живим присвячується».

          Учні 7-11 міських закладів (Балаклійського ліцею, Балаклійської загальноосвітньої школи   І-ІІІ ступенів №1 ім. О.А. Тризни, Балаклійських загальноосвітніх школи І-ІІІ ступенів №2, 3) стали учасниками освітньо - мотиваційного проекту  до 35-її річниці Чорнобильської катастрофи «Слідами CHORNOBYL», в рамках якого 23 квітня переглянули чотири онлайн уроки, а 26 квітня стали учасниками онлайн конкурсу.  В рамках зазначеного проекту всі заклади освіти можуть переглянути серію відео уроків з фізики, хімії, екології, охорони праці та історії.

Хай стане мир міцнішим у стократ,

Хай над землею чисте небо буде.

Чорнобиль – попередження, набат,

Його уроків людство не забуде!

 
Головна Новини До 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС