Відділ освіти Балаклійської міської ради

День Соборності України – єднання сили й духу народу

          Den Sobornosty 202122 січня 2021 року в Україні відзначається одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити, – День Соборності України.

         Офіційно святкувати День соборності в Україні почали лише у 1999 році після указу президента Леоніда Кучми. Щорічно в цей день відзначають важливу історичну подію, що відбулася в 1919 році – проголошення Акту злуки Української Народної Республіки із Західно-Українською Народною Республікою. Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося роком раніше – 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки.

           Оскільки це свято пов’язане з процесом об’єднання українських земель, заходи, що проводяться 22 січня, покликані відобразити саме його. Найбільш знаковий захід відбувся в 1990 році.

         21 січня 1990 р. патріотичні сили організували «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. Основне русло суцільним ланцюгом починалося в Івано-Франківську від Центрального народного дому і тягнулося до Стрия, де приєднувалося незначне відгалуження з поодиноких учасників із закарпатського напрямку. Зі Стрия живий шерег прямував до Львова, звідти — до Тернополя. Далі маршрут проходив через Рівне, Житомир — і до Софійської площі в Києві. За різними оцінками, участь в акції взяли від 0,5 до 3 мільйонів українців

            День Соборності України – день, який символізує єдність земель України. Це одне із свят нашої країни, яке підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити. З нагоди цього свята у закладах освіти Балаклійщини в дистанційному режимі будуть проведені виховні години, години спілкування. Учні долучились до конкурсу відеопривітань до Дня Соборності України, що проводить Комунальний заклад «Харківська обласна станція юних туристів».

         Вітаємо всіх з Днем Соборності! Бажаємо зберігати силу духу, бадьорість і оптимізм. Нехай в кожній родині панує мир і спокій, любов і взаєморозуміння!

 
Головна Новини День Соборності України – єднання сили й духу народу