Відділ освіти Балаклійської міської ради


Методична студія ТМО вчителів географії 

geografiya202329 березня у форматі ZOOM – конференції було проведено методичну студію за темою «Творча майстерність як складова професійного розвитку вчителя географії у контексті реалізації Нової української школи»  для вчителів географії закладів загальної середньої освіти Балаклійської громади.

     Захід проводився з метою вдосконалення рівня  професійної, інноваційної та інформаційно-цифрової компетентностей вчителів географії.

         На початку зустрічі учасники візуалізували свої очікування від зустрічі за допомогою онлайн-сервісу Mentimeter, у хмарині слів. У ході заходу, працюючі в групах, вчителі запропонували оригінальні ідеї застосування творчих завдань у різних видих діяльності на уроках природничого циклу.

Педагог як творча особистість є рушійною силою інноваційної діяльності Нової української школи. Вчителі громади а саме: Алла Подольська (Балаклійський ліцей №2) та  Тетяна Пурик (Вербівський ліцей) поділилися досвідом впровадження інноваційних форм та   методів навчання  географії.

Під час відкритого мікрофону до спілкування долучилася Світлана Сидорова (Балаклійський ліцей №5) яка ознайомила із ідеями щодо моделювання дистанційного  уроку географії.

           Наприкінці заходу були вироблені рекомендації.

 

Методична студія ТМО вчителів історії та правознавства 

istoriya202329 березня 2023 року відбулася методична студія ТМО вчителів історії за темою «Формування світоглядних цінностей на уроках суспільно-гуманітарного циклу: використання можливостей предметів «Історія України», «Громадянська освіта» щодо формування вмінь та навичок протистояти пропаганді».

Під час роботи студії вчителі ознайомилися з ключовими положеннями Закону України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності» в тій частині, яка безпосередньо регламентує роботу освітян в історичній та громадянській освітній галузі. В ході роботи вчителі особливу увагу приділили практичним порадам щодо вивчення подій російсько-української війни, опрацювали вправи щодо емоційного вимірювання і розвантаження учнів.

Під час виступу вчителя Яковенківської гімназії Кривоніс О. Г. на тему «Нові виклики або як руйнуємо російську пропаганду» були надані рекомендації практичних вправ для роботи з учнями з формування критичного мислення.

 

Методична студія ТМО вчителів фізики

        fizuka202327 березня 2023 року для вчителів фізики Балаклійської територіальної громади було проведено методичну студію «Професійна компетентність учителя: інноваційні підходи. Навчаючи інших, навчаюсь сам». Засідання проведено в онлайн-режимі.  У ході роботи студії були обговорені питання «Творчий вчитель – творчі діти», «Ключові компетентності, якими повинен володіти сучасний учитель», «Особливості створення фрагментів уроків за допомогою Google сервісів та використання їх у освітньому процесі».

Своїм досвідом роботи над створенням власних проектів поділились вчителі фізики з Балаклійського, Бригадирівського, Гусарівського  ліцеїв, Балаклійського ліцею №6, Борщівської гімназії.

Результатом роботи стало вироблення рекомендацій:

систематично підвищувати  рівень професійної компетентності;

здійснювати огляд інформаційних видань, нової фахової та методичної літератури для своєчасного ознайомлення із сучасними технологіями під час дистанційного навчання;

опрацювати методичні рекомендації щодо підготовки до НМТ-2023 в умовах воєнного стану та ознайомитися з тестами з фізики, які розміщені на сайтах https://testportal.gov.ua/testy-mynulyh-rokiv/та  https://zno.osvita.ua/;

висвітлювати свої доробки на освітніх сайтах, методичних студіях,  брати участь у професійних конкурсах;

використовувати набутий досвід, ефективні прийоми та інтерактивні форми навчання на уроках фізики та астрономії.

 

Методична студія ТМО вчителів інформатики

        informatika22 березня 2023 року для вчителів інформатики Балаклійської територіальної громади в онлайн-режимі було проведено методичну студію «Особливості комунікації у віртуальному просторі з учнями, підвищення їх мотивації до навчання, запровадження нестандартних методів перевірки навчальних досягнень».

          У ході проведення студії своїм досвідом роботи поділились вчителі інформатики з Яковенківської та Новогусарівської гімназій.

Результатом роботи стало вироблення рекомендацій:

  •     продовжити вдосконалювати власні інформаційно-цифрові компетентності професійної діяльності для здійснення перевірки навчальних досягнень учнів під час дистанційного навчання;
  •   забезпечувати якісний зворотний зв’язок з учасниками освітнього процесу з метою підвищення мотивації до навчання;
  •       використовувати розглянуті нестандартні методи перевірки навчальних досягнень учнів;
  •       проявляти творчість, інноваційність, креативність в професійній діяльності.
 

Цікаві канікули 

cik kanik2023Відповідно плану роботи Центру національно-патріотичного виховання Балаклійської міської ради Харківської області 28 березня 2023 року, в період весняних канікул, керівники гуртків Балаклійського центру дитячої та юнацької творчості Балаклійської міської ради Харківської області Лобазнікова О.О., Руденко Т.А. спільно з благодійним фондом «Жовта допомога», провели для дітей Балаклійської громади майстер-клас: «Великодень наближається». Діти виготовили власноруч великодні сувеніри для захисників та захисниць нашої Батьківщини, які будуть передані військовим для підтримки морального духу. 

      Під час заходу діти мали змогу поспілкуватися, проявити свої творчі здібності, долучитися до збереження національних традицій та культурної спадщини українського народу.

 


Страница 9 из 39
Головна