Відділ освіти Балаклійської міської ради


Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру 

       Den sporty20236 квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру. До святкування цього дня долучились учні, вчителі закладів загальної середньої освіти Балаклійської громади. Усі, хто приєднався до кампанії #WhiteCard, з вірою у краще майбутнє підняли білу картку як символ позитивної сили спорту та закликали усіх долучатись, бути активними і здоровими, спортивними й успішними, розділяючи олімпійські цінності дружби, досконалості та поваги.

 

Дистанційна освіта для дошкільнят 

        DNZ dustanc2023В умовах воєнного стану заклади дошкільної освіти Балаклійської громади організовують освітній процес за дистанційною формою. Усі освітяни садочків працюють із єдиною метою – щоб дитина була щасливою, психічно здоровою, перебуваючи в безпечних умовах та отримувала якісну освіту. Сутність дистанційної організації освітнього процесу в закладі дошкільної освіти полягає в забезпеченні взаємодії між учасниками освітнього процесу, зокрема в налагодженні комунікації між вихователем, дітьми, батьками та дітей між собою. Організація освітньої діяльності з дітьми дошкільного віку дозволяє зберегти й підвищити рівень досягнень кожного малюка та покликана допомогти батькам, які перебувають в умовах соціально та фізично обмеженого простору, налагодити систему корисної взаємодії з дитиною. 

        Балаклійський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 4 презентує досвід роботи педагогічного колективу закладу щодо розвитку пізнавальної активності дошкільників у різних сферах життєдіяльності в умовах дистанційної освіти. Інформація корисна не тільки для педагогів, а й усіх учасників освітнього процесу, способів та змісту їх взаємодії. Презентацію можна переглянути за посиланням https://drive.google.com/file/d/1pEc4G60S9Y83D4kDZHGUd4gyZyeD7e1H/view.

 

Фотовиставка «Неосяжна моя Україно!» та марафон

«Сила і велич в традиціях українського народу» 

fotovustavka2023З 27 по 31 березня 2023 року, відповідно до плану роботи Центру національно-патріотичного виховання Балаклійської міської ради Харківської області на 2022/2023 навчальний рік,  в період весняних канікул, були проведені: онлайн - фотовиставка «Неосяжна моя Україно!» та онлайн - марафон образотворчого та декоративно - ужиткового мистецтва «Сила і велич в традиціях українського народу».

  Метою проведених заходів було стимулювання інтересу учнівської молоді до поглибленого вивчення історії та культури України, виховання любові до рідної землі, її природи, духовних надбань нашої держави, популяризації української сучасної та народної культури, культурних цінностей та національної пам’яті українського народу задля зміцнення сучасної ідентичності, сприяння розвитку талановитої і обдарованої молоді та дітей, удосконалення естетичного виховання, відродження, збереження і розвитку національних культур, обміну творчим досвідом між учасниками.

 До заходів долучилися 9 закладів освіти: Балаклійський ліцей № 1 імені О.А. Тризни, Балаклійські ліцеї № 3, 4, 5, Вербівський, Шевелівський, Гусарівський ліцеї, Борщівська гімназія, Балаклійський Центр дитячої та юнацької творчості. Представлені роботи учнів були цікаві і різноманітні, виконані в різних стилях.

              З матеріалами заходів можна ознайомитись на сторінці Facebook Балаклійського Центру дитячої та юнацької творчості.

 

Методична студія ТМО вчителів англійської мови

       engl2023Засідання територіального методичного об'єднання вчителів  англійської мови є дієвим  майданчиком для обміну думками, поглядами та досвідом.  Засідання, що відбулося 31 березня 2023 року,  було  присвячене питанням підготовки учнів до НМТ з англійської мови. Акцент був зроблений на особливостях тестування у 2023 році, зокрема на структурі тесту. Окремо було розглянуто ефективні стратегії підготовки учнів до тестування з англійської мови на основі досвіду колег. Вчителі ділилися своїм педагогічним досвідом та рекомендаціями щодо використання різноманітних методів та технологій для розвитку вмінь та навичок учнів.

 

Методична студія ТМО шкільних бібліотекарів

bibliot202330 березня 2023 року для шкільних бібліотекарів Балаклійської територіальної громади було проведено бібліотечний міст «Інформаційно-бібліографічне обслуговування в умовах воєнного стану».

Під час роботи студії учасники познайомилися з потенціальними можливостями Інтернет-простору, який надає можливості для зовнішнього бібліотечного обслуговування та формування ефекту присутності у дистанційній формі навчання; поділилися досвідом роботи впровадження варіантів і режимів надання бібліотечних послуг онлайн; акцентували увагу на особливостях замовлення підручників для 5 та 6 класів закладів освіти.

 


Страница 8 из 39
Головна