Відділ освіти Балаклійської міської ради


День пам'яті та примирення

den pamyati 2023День пам'яті та примирення — пам'ятний день в Україні, який припадає на 8 травня, річницю капітуляції нацистської Німеччини.

Згідно з Указом Президента України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років», підписаним у 2015 році, метою цього дня є «гідне вшанування подвигу українського народу, його видатного внеску у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення шанування всім борцям проти нацизму».

8 травня 1945 року Антигітлерівська коаліція офіційно ухвалила «Акт про беззастережну капітуляцію» Збройних сил нацистської Німеччини. Акт був підписаний ще 7 травня у Реймсі (Франція), проте ратифікований наступного дня в Берліні. З цієї нагоди 8 травня 1945 року у багатьох містах Європи та США було проведено багатолюдне святкування.

Символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є квітка маку. ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

Цього року 8 травня, в День пам’яті та примирення, Україна вшановуватиме пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни.

Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл.

Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це –долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереженнядиктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

 

 

Тиждень безпеки життєдіяльності та цивільного захисту

bezpeku2023У  період з 24  по 28 квітня у закладах загальної середньої освіти проведено Тиждень безпеки життєдіяльності та цивільного захисту, а в закладах дошкільної освіти -  Тиждень безпеки дитини.

         Заходи були проведені в форматі онлайн. Це різноманітні бесіди, семінари, конкурси малюнків, вікторини,  перегляд навчальних відеороликів. Щоб інформація була більш змістовна, відділом освіти до співпраці була залучена міжнародна гуманітарна організація Hendicap International Humanity & Inclusion. У період з 24 по 28 квітня було проведені навчально-інформаційні сесії на теми: «Навчання ризикам, пов’язаним з вибухонебезпечними предметами»,  «Збройний конфлікт: як підготуватися та убезпечити себе». Заняття були проведені для дітей різних вікових груп окремо з врахуванням особливостей подання інформації для кожної з груп.

 

День пам’яті жертв Чорнобильської трагедії

dov202326 квітня 2023 року відзначаються 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії.

З цієї нагоди в закладах загальної середньої освіти громади в дистанційному форматі були проведені:

  • урок пам’яті «Твій біль, Україно, - Чорнобиль»;
  • інформаційні повідомлення: «Мужність і біль Чорнобиля», «Дзвони Чорнобиля душу бентежать...»;
  • конкурс малюнків «Збережемо пам'ять про подвиг»;
  • перегляд та обговорення документального фільму «Чорнобиль. Точка часу»;
  • години спілкування: «Чорні крила біди», «Чорнобиль як хмара», «Тридцять сьома палає весна», «Чорнобиль - чорний біль нашої землі»;
  • створенні презентації: «Гірчить Чорнобиль, через роки гірчить...», «Дзвони Чорнобиля», «Я розділяю біль та трагедію Чорнобиля».

Учні Балаклійщини відвідали тематичну виставку організовану Громадською організацією «Балаклійське об’єднання «Союз Чорнобиль України».

Подвиг тисяч українців, став символом мужності, самовідданості й жертовності в ім’я Батьківщини. Біль, тривога та уроки Чорнобиля навічно залишаються в серцях українців.

 

Розвиваємося та навчаємося

Rozvuvaemo2023Балаклійський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 7 комбінованого типу та Вербівський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) є учасниками Всеукраїнського освітнього проєкту «Сприяння освіті» започаткованого в  2010 році, після підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та фондом the LEGO Foundation.

       Напередодні Великодня заклади дошкільної освіти отримали благодійну допомогу від організації «Благодійний фонд «Магічні крила» у вигляді м’яких іграшок та комплектів дитячих книг, які сприятимуть реалізації завдань програми соціально-емоційного розвитку дітей Peppy Pals «Веселі друзі». Ігровий матеріал допоможе дітям краще розуміти свої емоції та емоції інших, співпрацювати в команді, дружити, справлятися зі стресом.

 

          Pruburannya2023З 14 березня 2023 року у Балаклійській міській раді триває санітарно-екологічний   двомісячник з благоустрою,  бо попри воєнний стан населенні пункти мають виглядати охайними і затишними. До цього заходу долучились і заклади освіти громади. У ході весняної толоки працівники закладів вигрібали торішню суху рослинність, прибирали побутове сміття, наводили лад на майданчиках та клумбах. Дякуємо за проведену роботу та запрошуємо долучитися усіх небайдужих до благоустрою Балаклійської громади.

 


Страница 7 из 39
Головна