Відділ освіти Балаклійської міської ради


Шановні батьки!

  DSNS Vohon-smertelna-nebezpeka2023  Головне управління ДСНС України в Харківській області наголошує на важливості дотримання дітьми правил безпечної поведінки. Біда трапляється тоді, коли дітей залишають на сваволі, там де на кожному кроці на них чатує опасность. Легковажне поводження малечі з вогнем, газом, електричними приладами, вибухонебезпечними предметами, незнання елементарних правил безпечної поведінки - першопричини сумних та трагічних наслідків.

              Не залишайте дітей без нагляду!

   Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки. Виділіть кілька хвилин на відверту розмову із дітьми. Нагадайте дітям, що в разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації терміново дзвонити до служби спасіння за номерами “101” та “112”.

          Пам'ятайте, що життя наших дітей залежить лише від нас самих!

 

Радіодиктант національної єдності

radioduktant 2023         Щороку тисячі людей сідають одночасно біля різних куточків України та світу, щоби написати радіодиктант національної єдності.

     27 жовтня об 11:00 за київським часом розпочався 23-й Радіодиктант національної єдності до Дня української писемності та мови, мета якого, за словами організаторів, об'єднати людей навколо України у всьому світі. До написання долучилися педагоги, учні та батьки закладів освіти Балаклійської міської ради.

         Цьогоріч авторкою тексту є українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко, а читав його Олексій Гнатковський – актор театру та кіно, який зіграв Івана Довбуша у нещодавно показаному на широких екранах фільмі «Довбуш».

 

Фестиваль ораторського мистецтва

     Oratorske 2023У жовтні в онлайн-режимі відбувся Обласний фестиваль ораторського мистецтва за темою «Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя (В. Симоненко)» серед учнів 10 – 11 класів закладів загальної середньої освіти Харківської області. У фестивалі перемогу виборола учениця 11 – А класу Балаклійського ліцею №3 Балаклійської міської ради Харківської області Голозубова Анастасія. Випускниця набрала найбільшу кількість балів – 167 -  і посіла 1 місце. Вітаємо вчительку української мови та літератури Балаклійського ліцею №3 Денисову Ларису Миколаївну, яка підготувала переможницю фестивалю, Анастасію -  з чудовим виступом! Бажаємо подальших перемог у всіх починаннях!

 

1 жовтня в Україні відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання для вшанування пам'яті полеглих захисників і захисниць

Hviluna 20231 жовтня, у неділю, о 9:00 центральні площі та вулиці українських міст зупинятимуться на хвилину мовчання, щоби вшанувати пам'ять полеглих захисників і захисниць нашої держави.

 

День захисників і захисниць України

Den zahisnukiv 2023Щороку у жовтні українці вшановують захисників України, які вже дев'ятий рік дають відсіч російській агресії. У воєнний час це безсумнівно найважливіше світське свято в році, адже тільки завдяки військовим, медикам і волонтерам Україна зберегла свою незалежність.

День захисника України 2023 відзначатиметься в нову дату - 1 жовтня. Повністю свято називається День захисників і захисниць України, адже жінки теж беруть участь у бойових діях.

День захисників в Україні був заснований в 2014 році за указом президента Петра Порошенка. Свято прив'язали до християнського торжества Покрова Пресвятої Богородиці - 14 жовтня. Це свято дуже шанували запорізькі козаки.

У 2023 році День захисника і захисниць України перенесли на 1 жовтня за указом президента Володимира Зеленського через реформу церковного календаря. З 1 вересня ПЦУ перейшла на новоюліанський церковний календар, в якому всі свята відзначаються на 13 днів раніше. Покрова Пресвятої Богородиці замість 14 жовтня святкуватиметься 1 жовтня. А разом з нею переноситься і дата Дня захисників і захисниць України.

У День захисників і захисниць України можна привітати всіх чоловіків і жінок, які мають відношення до захисту Батьківщині. Привітань в це свято безумовно гідні:

ветерани Другої світової війни та УПА;

працівники оборонпрому;

правоохоронці;

волонтери;

прикордонники;

військові медики, санітари, кухарі та всі, хто працює на забезпечення потреб фронту;

а також, звісно, ветерани АТО і всі військовослужбовці ЗСУ та ТРО.

 


Страница 3 из 39
Головна