Відділ освіти Балаклійської міської ради

Інформація

про Балаклійську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 2 Балаклійської районної ради Харківської області

Рік заснування

Заклад засновано Балаклійська районна рада Харківської області 1962 р.

Директор закладу освіти

З 2009 року директором закладу освіти працює Манілова Олена Миколаївна, яка має вищу педагогічну освіту за спеціальністю вчитель початкових класів;

спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист; педагогічний стаж 39 років.

Контингент учнів (вихованців)

 

Всього учнів (вихованців) – 854, з них:  1-4 класи - 393 учні, 5-9 (10) класи - 410 учнів, 10- 11(12) класи - 51 учнів. Випускників 9(10) класу - 35 учнів, 11(12) класу - 35 учнів.

Мова навчання

 

Українська – 1-2 класи;  російська -  3-11 класи.

Педагогічний колектив

Працює 60 педагогів, з них: 56 осіб мають вищу освіту; 4 - базову вищу освіту; немає — середню спеціальну.

За кваліфікаційною категорією: 36 - вчитель «спеціаліст вищої категорії», 9 – «спеціаліст першої категорії», 6 – «спеціаліст другої категорії», 9 – «спеціаліст».. Мають звання: учитель – методист – 12,  старший учитель – 9.

Забезпечення харчуванням

 

У закладі організовано гаряче харчування. Гарячим безкоштовним харчуванням на 100%  (392 чол ) забезпечено учнів 1-4  класів та дітей пільгових категорій (9  дитини-сироти  та позбавлених БП,  15 дитини-інваліда, 3  із м/з сімей). За рахунок батьківської плати харчується 459 учнів. 

Творчий потенціал

Педколектив працездатний, успішно працює над реалізацією проблеми «Організація інноваційних форм методичної роботи, спрямованої на підвищення фахового рівня та професійних компетентностей вчителів в умовах упровадження нових Державних стандартів початкової, базової та повної загальної середньої освіти».

Школа бере участь у дослідно – експериментальній роботі  Всеукраїнського та регіонального рівнів

-  «Стандартизація наскрізної соціально-психологічної моделі масового впровадження медіаосвіти у вітчизняну педагогічну практику» в систему навчально-виховної роботи школи.

- «Основи реалізації навчально-дослідницької діяльності учнів. SТЕМ – освіта освітній проект всеукраїнського рівня «Я - дослідник»».

Гурткова робота

У закладі освіти  бюджетних гуртків немає, але працюють 6 гуртків з позашкільного закладу БЦДЮТ:  «Умілі ручки» - 2 групи; «Виготовлення сувенірних іграшок» - 1 група; «Образотворче мистецтво» - 2 групи; «Чарівні долоньки» - 2 групи; «Подих Мельпомени» - 3 групи; « Художній дизайн» - 1 група. Працюють 2 секції дитячо-юнацької спортивної школи з легкої атлетики та футболу. Учні школи активно відвідують інші позашкільні заклади міста.

Гуртковою роботою охоплено  69 % учнів закладу.

Матеріально-технічне забезпечення

До послуг учнів  закладу освіти: 38 навчальних кабінетів, 2 майстерні, їдальня, бібліотека, медіатека, спортивна та актова зали,  на території закладу освіти  розташований спортивний  майданчик. Спеціалізоване обладнання у закладі: 2 комп'ютерні класи, ресурсна кімната.

Досягнення вихованців у 2018/2019 н. р.

 

У 2018/2019 навчальному році учні закладу взяли участь у Всеукраїнських предметних олімпіадах. У ІІ (районному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів 27 учнів посіли призові місця отримали дипломи:

І ступеня – 7, ІІ ступеня – 10 , ІІІ ступеня – 10. 1 учень посів призове місце у Шевченківському конкурсі та 1 учень у конкурсі ораторського мистецтва. Дев’ять учнів школи взяли участь у роботі І етапу МАН з яких 6 учнів отримали дипломи І ступеня.  У ІІ етапі МАН  учні отримали  1 (один) диплом ІІ ступеня  та 1 дипломи ІІІ ступеня. Учні: Борщ Аліса  учениця 8-А класу, в  ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з біології посіла ІІІ місце та Воробйова Марія учениця 11-Б класу (вчитель Шевелин Л.В.) посіла ІІ місце в ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з англійської мови.

   Учні  школи  взяли  участь у таких конкурсах: 

•          Міжнародний конкурс з фізики «Левеня» - 17  учасників, з них  відмінний результат – 6 (золотий диплом), добрий результат –16 (срібний диплом).

•          Всеукраїнський природничий конкурс «Колосок» - 204 учасники  (І тур).

Учні школи є активними  учасниками у багатьох медіаконкурсах, на які було надано як колективні, так й індивідуальні роботи.

            -      «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин» Назарова П. учениця 6-А класу представила відеоролик «Можу вас розважити».

            -        X Міжнародний фестиваль «Дитятко». Учні 6А класу  представили мультфільм «Про справжнє..» та взяли участь у ювілейному фестивалі м. Харкова (Назарова П., Онищенко К. 6-А кл., Сергєєва 10-А кл.  учитель Валгєпєа О.С.)

            -       XVII Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики ”Прес-весна на Дніпровських схилах” було представлено такі роботи: Красиля О.10-А кл. - відео-робота “Я люблю свой город” (фільм), Назарова П.6-А класу - медіапроект “Я люблю свою семью”(календар).

            -          III-й Міжнародний конкурс дитячих фільмів фестивалю “ЧілдренKінофест-2019” відправлено 2 мультфільми учнів 6-А класу: “Живи реальністю” та “Слухай душу”. Мультфільм «Живи реальністю» увійшов до 10-ки найкращих фільмів України, створених дітьми. Учні запрошені до м. Київа до участі в кінофестивалі «Чілдренкінофест».  Учнів 6-А класу 8-9 червня 2019 року в м. Києві буде представляти Руднев Владислав.

            -        творчий конкурс «Діти і медіа-2019» Інституту соціальної та політичної психології НАПН України учні школи взяли участь у номінаціях:

  • Конкурс-відео “Діти і мир” – мультфільм «Барви рідної землі», створений учнями 6-А класу.
  • Конкурс-графіка «Ескіз емблеми Всеукраїнського експерименту з медіаосвіти». Участь у конкурсі взяв Поляков С. (10-Б)
  • Фотоконкурс “Весна іде - красу несе!” Взяли участь Бичков О. (учень 10-А) з роботою «Пробудження»; учні 6-А класу Назарова П. та 11-Б класу  Панасовский В. з роботою «Весна малює аквареллю».
  • Конкурс-дослідження “Мій улюблений герой фільму”.  Взяли участь учні 5-Б класу Ворончук О., Романенко Д., Варламова О., Шевелин М.

У лютому 2019 р учні нашої школи 10-А та 6- А класу взяли участь в опитуванні компанії Kinolife Distribution, яка випускає в кінотеатри України американську кінокомедію на шкільну тематику. Опитування стосувалося назви фільму, шкільного життя, гумору та сленгу.

-                     обласний фестиваль дитячої творчості “Медіавеселка” (ХАНО, Харків) 6 учнів представили роботи та отримали сертифікати II та I ступенів. Назарова П. за медіа-проект календар «Я люблю свою сім’ю»; Красиля О. за фільм «Я люблю свій город»; Десятниченко Д. 11-Б клас  за роботу «Жив-був  пес».

-                     ХІХ Всеукраїнський конкурс учнівських робіт «Історія та уроки Голокосту» ім. І.Б. Медвинського були представлені художні роботи учениці 11-Б кл. Десятниченко Д. «Цей біль повинні пам’ятати» (ілюстрація до роману Т. Похомової «Я, ти і наш мальований та немальований Бог»). 16-19 травня ученицю з учителем запрошено до м. Києва до Українського Центру вивчення історії Голокосту.

-                      обласний фестиваль дитячої творчості “Медіавеселка” (ХАНО, Харків) також було представлено мультфільм   “Осіння історія”,  створений учнями 3-В класу.

Команда школи в районних змаганнях з легкої атлетики посіла V місце (Єрмоленко А. – 11-Б кл. Строєнко Д. – 10-А кл. Барінова П. – 7-В кл. Герасимович Л. - 6-В кл.), а команда дівчат з легкої атлетики в дисципліні на 60 м посіла II місце.

У районних змаганнях з міні-футболу серед загальноосвітніх навчальних закладів  команда дівчат посіла III місце (Барінова П. – 7-В кл., Маслюк Р. – 6-Г кл., Герасимович Л. – 6-В кл., Книш Е. – 7-Б кл., Жалдак Є. – 8-Б кл., Постевка Р. – 9-А кл.), I місце в районному легкоатлетичному пробігу на дистанції 2,5 км, II місце в обласних змаганнях з легкої атлетики в бігу на 200 м та III місце в бігу на 400 м (Жилін Є. – 9-А кл.),   II місце з волейболу та V місце в командному заліку в районних змаганнях «Олімпійське лелеченя», II місце в районних змаганнях з легкої атлетики в бігу на 60 м (Барінова П. – 7-В кл.), I місце в районних змаганнях з футболу серед хлопців 2005–2006 року народження (Барінова П., Фролов Р., Вихляєв М. – 7-В кл., Клімович Р. – 6-В кл., Скрипник Д. – 8-А та Холодняк М. – 7-Б кл.), I місце в обласних змаганнях з футболу (Барінова П. та Фролов Р. – 7-В кл.).

 

 
Головна Мережа