Відділ освіти Балаклійської міської ради

Інформація

про Балаклійську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 1

ім. О.А. Тризни Балаклійської районної ради Харківської області

                  

Рік заснування

1922 рік

Директор школи

Волошина Людмила Олександрівна, освіта вища, за фахом учитель математики, інформатики та обчислювальної техніки, має вищу кваліфікаційну категорію, педагогічне звання «вчитель-методист». Заклад очолює з 01.09.2019 року.

Контингент учнів

Всього 849 учнів, з них учнів 1-4 класів – 378 чол., 5-9 класів – 396 учнів, 10-11 класів – 75 учніd.  Випускників 11 класів - 38 учнів.

Мова навчання

Українська мова.

Профільне навчання

Освітній процес здійснюється за поглибленим вивченням української мови та літератури 10-А, 11-А класи (42 учні) та поглибленим вивченням математики 10-Б, 11-Б класи (33 учні).

Педагогічний колектив

Педагогічний колектив нараховує 54 педагога, з них 53 чол. мають вищу освіту, 1 чол. – базову вищу (бакалавр). Вищу кваліфікаційну категорію мають 38 чол., І кваліфікаційну категорію – 4 чол., ІІ кваліфікаційну категорію – 7 чол., категорію „спеціаліст” – 5 чол., педагогічні звання: «старший учитель» - 10 чол., «учитель-методист» - 13 чол.

Забезпечення харчуванням

Гарячим безкоштовним харчуванням на 100% (388 учнів) забезпечено учнів початкових класів та дітей пільгових категорій ( 5 дітей-сиріт, 5 дітей з інвалідністю та 4 дитини з малозабезпечених родин). За рахунок батьківської плати харчується 461 учень.

Творчий потенціал

Педагогічний колектив бере участь у проектах «Центр гендерної культури як платформа для розширення прав і можливостей жінок та молоді», «Технології формування просоціальної поведінки цінностей в умовах ЗНЗ». У конкурсі «Учитель року» брали участь 9 учителів, з них: у 2018/2019 році – Громова О.В., учитель географії, яка посіла 3 місце .

Гурткова робота

В школі працює 10 гуртків спортивного спрямування, ними охоплено 250 учнів. Працюють секції дитячо-юнацької спортивної школи.

Матеріально-технічне забезпечення

До послуг учнів 46 навчальних кабінетів, комп’ютерний клас 3 ( 56 ПК), 2 спортивних зали, гімнастичний, тренажерний та спортивний майданчики, 1 майстерня, їдальня.

Бібліотечний фонд налічує – 35139 примірник художньої та навчальної літератури.

Досягнення вихованців

Щорічно учні школи беруть участь у районних олімпіадах з базових дисциплін, виборюють призові місця. У минулому році учениця 11 класу Храпська Анастасія виборола 2 місце в ІІІ етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика. 22 учні отримали перемогу у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін. Учень 11 класу Сафончик Олексій посів 2 місце у ІІ етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН України з історії. Учні школи беруть активну участь у конкурсах (турнірах, фестивалях): «Олімпус», «Гринвіч», «Бобер», «Кенгуру», «Соняшник», «Патріот», «Ми діти твої, Україно», в обласному літературному конкурсі ім. О.С. Масельського, у літературному конкурсі «Я - європеєць!», в обласному конкурсі «Місцеве самоврядування - це ми!» тощо. У 2018/2019 навчальному році на фестивалі ораторського мистецтва Чернишенко Марія, учениця 11 класу, посіла ІІ місце; Котляр Микита - ІІІ місце. У Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» переміг учень 8-В класу Семененко Артур. Команда школи посіла 1 місце у районних змаганнях з багатоборств, 1 місце в районних змаганнях з міні-футболу.

 

 

 
Головна Мережа