Відділ освіти Балаклійської міської ради

Інформація

про Балаклійський ліцей Балаклійської районної державної адміністрації Харківської області

Рік заснування

15 липня 1992 року з ініціативи народного депутата України Валентини Андріївни Гошовської та Представника Президента України в Балаклійському районі Віталія Йосиповича Казмірука

Директор закладу освіти

З 2006 року директором закладу освіти працює Друкальська Тетяна Станіславівна, яка має вищу педагогічну освіту за спеціальністю учитель математики та фізики; спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист; педагогічний стаж 15 років.

Контингент учнів (вихованців)

 

Всього учнів (вихованців) – 233, з них: 5-9 (10) класи - 75  учнів, 10- 11(12) класи - 158 учнів. Випускників 9(10) класу - 75 учнів, 11(12) класу - 90  учнів.

Мова навчання

 

Українська

Педагогічний колектив

Працює 20 педагогів, з них: 20 осіб мають вищу освіту.

За кваліфікаційною категорією: 16 вчителів «спеціаліст вищої категорії», 0 – «спеціаліст першої категорії», 2 – «спеціаліст другої категорії», 2 – «спеціаліст».

Забезпечення харчуванням

 

Гарячим безкоштовним харчуванням забезпечено на 100% – 12 учнів, із них: 1 – дитина-сирота, 1 – дитина з малозабезпеченої сім'ї, 6 – дітей-інвалідів, 4 учні, які проживають у пришкільному інтернаті; на 50% забезпечено 6 учнів, які проживають у ліцейському інтернаті. За рахунок батьківських коштів харчується   215 учнів.

Творчий потенціал

Педколектив працездатний, успішно працює над реалізацією проблеми «Теоретико-методологічні засади проектування і розвитку авторської школи «Шанс» в Балаклійському ліцеї Балаклійської районної державної адміністрації Харківської області».

Гурткова робота

У закладі працюють  2 гуртки: «Юні валеологи», «Театральне мистецтво».

Матеріально-технічне забезпечення

До послуг учнів та вихованців закладу освіти: бібліотека (15127 примірників художньої та навчальної літератури), гімнастичний зал. Спеціалізоване обладнання у закладі: 2 комп'ютерні класи, 17 навчальних кабінетів.

Досягнення вихованців у 2018/2019 н. р.

 

2018/2019 навчального року ліцеїсти вибороли 81 перемогу в районному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад, 17 – обласному етапі, 1 –  Всеукраїнському рівні. 

Школярі захистили 18 науково-дослідницьких робіт  Малої академії наук України, з яких 14 робіт перемогли в районному етапі, 7 – обласному,               1 –  Всеукраїнському етапі (Максим Кізіцький).

Ліцеїсти також гідно представили навчальний заклад на філологічних конкурсах. Учениця 10 класу посіла ІІІ місце у Всеукраїнському етапі ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, учениця 9 класу – переможниця обласного етапу ХІX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика (І місце).

Команда Балаклійського ліцею посіла І місце у фіналі відкритого чемпіонату м. Харкова та Харківської області «Закохайся в туризм», що відбувся 22 травня 2019 року на базі «Харківського торгівельно-економічного інституту» Київського національного торгівельно-економічного університету.

Ліцеїсти взяли участь у заході з відзначення Дня Європи, що відбувся в Балаклійському районному Будинку культури. У конкурсі-ярмарку учнівських проектів «Мандри Європою» Балаклійський ліцей нагороджено Дипломом І ступеня й сертифікатом на здійснення подорожі  Європою. У серпні команда ліцеїстів у складі: Альони Фалько, Ярослава Водолазького, Костянтина Караченцева, Діани Панченко, Софії Боровських вирушила в незабутню подорож Європою. Школярі відвідали Польщу, Німеччину, Угорщину, Австрію і Чехію.

  З метою залучення дітей до вивчення та популяризації правил пожежної й техногенної безпеки, формування навичок обережного поводження з вогнем, виховання почуття відповідальності та інших надзвичайних ситуацій учні ліцею взяли  участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнка «Охорона праці − очима дітей».

 Протягом навчального року ліцеїсти постійно беруть участь у Всеукраїнському конкурсі юних інформатиків «Бобер», Всеукраїнському  конкурсі з англійської мови «Гринвіч», Міжнародній природознавчій грі «Геліантус»,  Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник».

       2018/2019 навчального року команди Балаклійського ліцею посіли І місце з військового багатоборства та в районних змаганнях зі стрільби з пневматичної зброї; ІІ місце у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»), в обласних змаганнях з волейболу, районних змаганнях з легкої атлетики; ІІ місце в районних змаганнях з баскетболу.

      За перемоги учнів нагороджено Грамотами та грошовими преміями на Святі вшанування обдарованих і талановитих учнів «Зоряний Олімп».

 

 
Головна Мережа