Відділ освіти Балаклійської міської ради

 Інформація

про Балакліцську станцію юних натуралістів

Балаклійської районної ради Харківської області

 

Рік заснування

Заклад засновано Балаклійським районним виконавчим комітетом Балаклійської районної ради Харківської області 1979 рік

Директор закладу освіти

З 1982 року директором закладу освіти працює Пурдя Людмила Андріївна, яка має вищу педагогічну освіту за спеціальністю викладач хімії;

спеціаліст керівник гуртка - методист; педагогічний стаж 36  років.

Контингент учнів (вихованців)

 

Всього учнів (вихованців) – 1223, з них: 1-4 класи - 671 учнів, 5-9 (10) класи – 399 учнів, 10-11(12) класи – 153  учня.

Мова навчання

 

Українська

Педагогічний колектив

Працює 38 педагогів, з них:  37   осіб мають вищу освіту;  немає - базову вищу освіту;  1  — середню спеціальну.

За кваліфікаційною категорією: 34 – «спеціаліст», 3  - керівник гуртка – методист.

Забезпечення харчуванням

  -

Творчий потенціал

Педколектив працездатний, успішно працює над реалізацією проблеми «Використання інноваційних технологій – шлях до підвищення якості позашкільної освіти і виховання, створення умов для модернізації науково- методичної діяльності педагогів в контексті реформування освітнього простору».

Гурткова робота

У закладі освіти працює 52 бюджетних гуртків: за напрямами – еколого-натуристичний – 30; Туристсько-краєзнавчий – 6; Дослідницько-експерементальний – 10; Оздоровчий – 6.

Матеріально-технічне забезпечення

До послуг учнів та вихованців закладу освіти побудовано 40 літніх та 20 зимових вольєрів, теплиця, парники, 9 водойм для водоплавних птахів, квітники, дендропарк, власний Природничо-краєзнавчий музей і музей хліба,зоопарк, в якому зібрано 36 видів екзотичних тварин: страуси, павичі, фазани, лебеді (шипуни, чорні), журавлі степові, екзотичні качки (мандаринки, каролінки, огарі, галагази), шуліка та інші. Рішенням Харківської обласної ради (ІV сесія, XXIII скликання, 17.11.1998 р.) територія Балаклійської СЮН оголошена пам`яткою природи місцевого значення «Юннатівська» і включена до державного кадастру природно-заповідного фонду України, придбано  мультимедійне обладнання. Проведено поточний ремонт теплиці, акваріумної кімнати, газообладнання, електрообладнання.

Досягнення вихованців у 2018/2019 н. р.

 

Переможець обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів членів – МАН  Хоменко Іван Сергійович, учень 10 класу Вербівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, гурток «Основи біології», керівник: Волкодав О.О.. за роботу за темою «Вплив профілактичних засобів для зміцнення імунітету молодняка екзотичних птахів» посів  ІІІ місце.

Грамота КЗ «Харківська обласна станція юних туристів»:

- Полторак Тетяна – лауреат обласного етапу Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна», вихованка гуртка «Історичне краєзнавство»;

- Полторак Тетяна – за активну участь в обласній військово-патріотичній акції учнівської молоді «Слобожанські дзвони Перемоги».

2. Грамота КЗ «Харківська обласний Палац дитячої та юнацької творчості»:

- Головінов Оскар - І місце в обласному етапі конкурсу «Зимовий вернісаж» (наказ КЗ «ХОПДЮТ» від 15.01.2019 №16), (керівник Пурдя І.М.);

- Волкодав Валерія - І місце в обласному етапі конкурсу «Зимовий вернісаж» (наказ КЗ «ХОПДЮТ» від 15.01.2019 №16), (керівник Пурдя І.М.);

- Головінов Оскар – ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста; номінація «Кращий слайд-фільм» (наказ КЗ «ХОПДЮТ» від 15.03.2019 №33), (керівник Пурдя І.М.);

- Волкодав Валерія – ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста; номінація «Кращий слайд-фільм» (наказ КЗ «ХОПДЮТ» від 15.03.2019 №33), (керівник Пурдя І.М.);

- Гурток «Юні орнітологи» - переможець обласного етапу Всеукраїнської природоохоронної акції «Птах року -2018» в номінації «Краща науково-дослідницька робота» (наказ КЗ «ХОПДЮТ» від 13.11.2018 №33), (керівник Волкодав О.О.);

- педагогічний та учнівський колектив за високий рівень організації та проведення уроків доброти у рамках Всеукраїнського уроку про гуманне та відповідальне ставлення до тварин (наказ КЗ «ХОПДЮТ» від 17.10.2019 №140);

- Гурток «Юні орнітологи», «Природа рідного краю» за високий рівень проведеної практичної природоохоронної роботи з охорони птахів рідного краю у рамках обласного етапу Всеукраїнської природоохоронної акції «Годівничка» (керівник Волкодав О.О.).

3. Диплом Департамент освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації Донецький обласний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді виданий Полторак Тетяні ХІ Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції учнівської молоді «Південно-Східна Україна: зі стародавності у ХХІ століття».

4. Грамота МОН НЕНЦ Хоменко Іван учасник фіналу ХV Всеукраїнського конкурсу юних зоологів і тваринників – 2019 з роботою «Вплив профілактичних засобів для зміцнення імунітету молодняка екзотичних птахів» (наказ № 7 від 01.02.2019), (керівник Волкодав О.О.);

5. Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації:

- Диплом ІІІ ступеню Хоменко Іван, переможець ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, секція: ветеринарія та зоотехнія;

6. Подяка Пурді Ігорові Миколайовичу, завідувачу відділу краєзнавства за вагомий внесок у справу залучення молодого покоління до краєзнавчої пошукової роботи, багаторічну якісну підготовку вихованців до участі у Всеукраїнській історико-краєзнавчій конференції учнівської та студентської молоді з міжнародною участю у «Південно-Східна Україна: зі стародавності у ХХІ столітті»

7. Подяка МОН НЕНЦ Волкодав Олені Олександрівні за сприяння та забезпечення успішного науково-педагогічного супроводу учнівських розробок у ХV Всеукраїнському конкурсі юних зоологів і тваринників  (наказ № 7 від 01.02.2019);

8. Диплом ІІІ ступеня – Полторак Тетяна, в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості в номінації «Історія України і державотворення» (керівник Пурдя І.М.).

9. Диплом ІІ ступеню - Полторак Тетяна у Всеукраїнській краєзнавчій акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби» у напрямі «Дисидентський рух опору комуністичному тоталітарному режимові» (керівник Пурдя І.М.).

10. Грамота МОН України та УДЦНПВ краєзнавства и туризма – Полтарак Тетяна яка посіла II місце у II турі конкурсу у рамках Всеукраїнської краєзнавчої акції «Українська революція: 100 років надії і боротьби» - за роботу «Інакодумство на Балаклійщині за Хрущовської відлиги. Справа братів Романенків» (керівник Пурдя І.М.).

11. Вихованець гуртка  «Природа рідного краю»  Головінов Оскар брав участь у олімпіаді юних геологів в Українському науково-дослідному інституті природних газів. Він став переможцем І заочного туру і, як наймолодший учасник, крім грамоти, був нагороджений геологічними знахідками –зразками геологічних порід та мінералів.

12.Сертифікат МОН Інститут проблем виховання НАПН України НЕНЦ тренінг з громадянської освіти «Я – громадянин України» (Волкодав О.О.).

13. Сертифікат МОН НЕНЦ тренінг «Моніторингові дослідження стану природних вод» (Волкодав О.О.).

14. Сертифікат Освіта в інтересах сталого розвитку семінар-тренінг «Кращі практики освіти для сталого розвитку» (Волкодав О.О.).

15. Сертифікат МОН НЕНЦ Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації учаснику Всеукраїнського експедиційно-польового збору команд юних зоологів (Волкодав О.О.).

16. Сертифікат МОН Міжнародний фонд Відродження курс «Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти» (Пурдя І.М.).

17. Сертифікат МОН Міжнародний фонд Відродження курс «Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти» (Волкодав О.О.).

18. Подяка Директора Департамента науки і освіти за проведення на високому організаційному та методичному рівнях  обласного семінару-практикуму для директорів закладів позашкільної освіти за темою «Формування національної свідомості та патріотизму у дітей засобами позашкільної освіти».

 

 

 

 
Головна